Kaartspel in postkaartgrootte

-34%

Kaartspel in postkaartgrootte

 

What do you want to do ?

New mail

19,95 13,25

  • Beschrijving

Beschrijving

Kaartspellen in postkaartgrootte

Kaartspelen zijn in de tegenwoordige tijd niet meer weg te denken. Met name de oudere generatie speelt het kaartspel al generaties lang. Het kaartspel was met name populair in een tijd dat er nog weinig ander vertier was. De kaartspelen werden voor het eerste geïntroduceerd in de 13e eeuw. De oudste onbetwiste sporen van het kaartspel gaan in Europa terug tot 1377.

De eerste Europese speelkaarten werden met de hand gemaakt. Bovendien waren die peperduur en exclusief. Daardoor kenden de gewone mens het kaartspel niet. De gewone mens was hooguit bekend door van ‘horen spreken’.

Bovendien werden kaartspellen vroeger beschouwd als een uitvinding van de duivel zelf. Kortom de kaartspellen kennen in Europa een lange geschiedenis. Vandaar dat er veel boeken hierover zijn geschreven. Maar nu genoeg over de geschiedenis nu terug naar de huidige tijd. Zoals gezegd de kaartspellen beoefenen de senioren in de samenleving veelal. Populaire kaartspellen zijn onder andere :

  • Canasta;
  • Rommé;
  • Bridge.

Omdat bij het ouder worden het gezinsvermogen vaak vermindert, wordt het kaartspel spelen moeilijker. Daarom zijn er speciaal voor de senioren speelkaarten ontworpen in postkaart grootte.

 

Speelkaarten ” In postkaartgrootte Rommé, Canasta en Bridge ”

 

Heldere grote Kaarttekens maken de herkenning makkelijk.

Rommé = Canasta en Bridge : 2 x 52 kaarten + 6 Jokers.

Kaarten in postkaartgrootte : Kaart teken 11 mm hoog, kaartmaat 15 x 10 cm;